Logotyp
Francuski warkocz z batatami

B:32 W:50 T:20 Kcal:525

Składniki:

  • Ciasto francuskie 70g
  • Mięso mielone drobiowe 100g
  • Pieczarki 70g
  • Cebula czerwona 50g
  • Marchewka 50g
  • Białko jaj 30g
  • Bataty 100g
  • Ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę razem ze startą marchewką, następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy pieczarki będą już usmażone dodaj mięso mielone i smaż do momentu aż mięso będzie gotowe. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe połowy na środek nakładamy farsz a boki ciasta nacinamy na ok.1 cm paski i zaplatamy na zmianę na farszu. Bataty kroimy w paski i przyprawiamy. Brytfankę wyłóż papierem do pieczenia układamy na nim bataty oraz przygotowany warkocz. Ciasto francuskie posmaruj białkiem. Przygotowaną potrawę piecz w piekarniku przez ok 40/50 minut (aż ciasto będzie miało złoty kolor).

Prowadzenie dietetyczne online i wynajem sprzętu sportowego

Szukasz pomocy w prowadzeniu dietetycznym online? Zacznij współpracę dietetyczną z naszym trenerem personalnym Jakubem Zwalińskim, posiadamy także plany pod Thermomix i Cookidoo, pomagamy setkom podopiecznym z chorobami takimi jak nadciśnienie, PCOS, cukrzyca oraz wiele innych!


Ułożymy treningi pod Twoje predyspozycje, a jeśli szukasz wynajmu sprzętu sportowego najwyższej jakości (bieżnie, orbitreki, rowerki, wioślarze i inne) na terenie Trójmiasta (Gdańska, Gdyni, Sopotu), Warszawy oraz pobliskich miast takich jak Pruszków, Wołomin, Grodzisk Mazowiecki, Otwock, Legionowo oraz inne, to zajrzyj na www.fitnessudrzwi.pl

a

Dodaj komentarz