Logotyp
Tagiatelle w sosie śmietanowo-kurkowym

B:40 W:50 T:30

Składniki:

  • Makaron tagiatelle 55g
  • Cebula czerwona 30g
  • Kurki mrożone albo świeże 100g
  • Filet z kurczaka 130g
  • Śmietanka 12% 150 ml
  • Masło 10g
  • Sól
  • Pieprz

Wykonanie:

Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło i zeszklij cebulę a następnie dodaj sparzone wcześniej i pokrojone kurki i smaż przez około 15 minut a następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka i smaż do momentu aż nie będzie surowy. Dodaj śmietankę, przyprawy i duś przez okoł20 minut (jeżeli jest taka konieczność to dodaj wodę). Przygotowany sos kurkowy podawaj z makaronem. Całość posyp koperkiem.

Prowadzenie dietetyczne online i wynajem sprzętu sportowego

Szukasz pomocy w prowadzeniu dietetycznym online? Zacznij współpracę dietetyczną z naszym trenerem personalnym Jakubem Zwalińskim, posiadamy także plany pod Thermomix i Cookidoo, pomagamy setkom podopiecznym z chorobami takimi jak nadciśnienie, PCOS, cukrzyca oraz wiele innych!


Ułożymy treningi pod Twoje predyspozycje, a jeśli szukasz wynajmu sprzętu sportowego najwyższej jakości (bieżnie, orbitreki, rowerki, wioślarze i inne) na terenie Trójmiasta (Gdańska, Gdyni, Sopotu), Warszawy oraz pobliskich miast takich jak Pruszków, Wołomin, Grodzisk Mazowiecki, Otwock, Legionowo oraz inne, to zajrzyj na www.fitnessudrzwi.pl

Dodaj komentarz