Logotyp
Sałatka ze szparagami i jajkiem – przepis z niskim indeksem glikemicznym

B:30 W:40 T:20 460 kalorii

Składniki:

  • Jajko – 2 szt.
  • Szparagi – 250g
  • Musztarda dijon – 30g
  • Makaron pełnoziarnisty Lubella świderki – 45g
  • Pomidorki koktajlowe – 200g
  • Oliwa z oliwek – 4g
  • Pomidory suszone hermetycznie pakowane – 25g
  • Sok z cytryny – kilka kropel do podbicia smaku sosu

Wykonanie:

Makaron ugotuj al’dente. Szparagi przygotuj na parze. Gotowe szparagi pokrój. Makaron wyłóż do miski dodaj do niego pomidory suszone, pomidorki przekrojone na pół oraz szparagi i ugotowane pokrojone jajko. Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą a następnie gotowym sosem polej sałatkę i wymieszaj.

Więcej naszych przepisów znajdziesz tutaj.

Prowadzenie dietetyczne online i wynajem sprzętu sportowego

Szukasz pomocy w prowadzeniu dietetycznym online? Zacznij współpracę dietetyczną z naszym trenerem personalnym Jakubem Zwalińskim, posiadamy także plany pod Thermomix i Cookidoo, pomagamy setkom podopiecznym z chorobami takimi jak nadciśnienie, PCOS, cukrzyca oraz wiele innych!


Ułożymy treningi pod Twoje predyspozycje, a jeśli szukasz wynajmu sprzętu sportowego najwyższej jakości (bieżnie, orbitreki, rowerki, wioślarze i inne) na terenie Trójmiasta (Gdańska, Gdyni, Sopotu), Warszawy oraz pobliskich miast takich jak Pruszków, Wołomin, Grodzisk Mazowiecki, Otwock, Legionowo oraz inne, to zajrzyj na www.fitnessudrzwi.pl

Dodaj komentarz